Йорданештська ЗОШ №2

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

21:37
Семінар вчителів французької мови

Районний семінар вчителів французької мови 

У творчих і працьовитих вчителів  - творчі і успішні учні. У цьому мали змогу переконатися вчителі французької мови району в рамках районного семінару , який пройшов 12 квітня в Йорданештській ЗОШ №2.

         В.Сухомлинський сказав, що робота вчителя - це творчість. Саме "творчість" стояла в центрі при  проведенні всіх запланованих заходів вчительками Кирчу Марії Григорівни та Кирчу Оксани Дмитрівни. Добре придуманий план, неймовірні ідеї, блискуче проведені уроки, ще раз довели, що вчительки є майстрами своєї справи.

         "Мій шлях і моя життєва нить"("Моn parcours et mon fil de vie" ), саме ця тема була творчо висвітлена при проведенні фрагментів уроків в 1,5,7, 9 класів. Під час проведення уроків всі старання були направлені на те, щоб учні відчували красу мови, дбали про її чистоту, дбайливо ставилися до слова. "Бджілочки" першого класу,своєю енергійністю, співами, акторської майстерністю, віршами, довели, що вони незважаючи на вік, під керівництвом Марії Григорівни гарно володіють французьким словом. А в момент коли учні 9-го класу ділилися спогадами та своїми дитячими переживаннями, всі зрозуміли, що слово вчителя, воно потрібне дитині кожної хвилини – і тоді, коли вона втішається радощами життя, і тоді, коли її серце стискає сум.

         Вчительки мали за мету продемонструвати, що творчість можна розкрити словом, і вдалось!

         Після завершення презентації уроків, Оксана Дмитрівна запросила вчителів приєднатися до учнів в проведенні інтелектуальної гри "Що? Де? Коли?".  Вчителі моли змогу відчути себе учнями, а учні - вчителями.  А плідна взаємодопомога привела одну з команд до перемоги.

         На завершення учні провели присутніх у світі театру, вручивши всім символічну атрибутику. В один букет були зібрані найкращі танці, вірші, пісні та сценки з відомих казок "Ріпка", "Червона Шапочка" та "Попелюшка". Учні уявили себе на мить французькими акторами, відчуваючи серцем мелодійність і величність французької мови.

Як зоря ранкова дарує радість нового дня, так і вчительки францкзької мови нашої школи постарались дарувати всім присутнім радість пізнання нового, майстерно ліпивши "пазл дня"  - 12 квітня 2016 року.                                                                            

Учителем не кожен може бути,
Не кожне серце вміє говорить...
Учитель лише той, хто вміє чути,
Окрилити, навчити і любить.
Тендітну душу ласкою зігріти
І добротою ниву засівать,
Безмежно, щиро цілий світ любити
І дітям усього себе віддать.

 

 

Переглядів: 391 | Додав: Maria | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 1
1 О_С_Намака  

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz