Йорданештська ЗОШ №2

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

00:37
День української писемності та мови

Святкування Дня української писемності та мови в школі

Любіть Україну у сні й наяву,

Вишневу свою Україну,

Красу її, вічно живу і нову,

І мову її солов'їну.

                                                                                               В.Сосюра

З малечку в словах рідної мови людина відкриває для себе великий і чарівний світ життя. Мова — це безцінний скарб народу, надбаний тисячоліттями. Потрібно відчувати мову кожною часткою своєї душі, пам'ятати, що мова народу — його серце, відображення всього змісту життя.

            Кожного року  9 листопада святкується День української писемності та мови. Це свято гуртує усіх нас на шляху відродження духовності, зміцнення державності, формування громадського світогляду. Адже кожен народ відбувся лише тоді, коли усвідомив себе у рідному слові.

            Український дух відчувався цими днями і в Йорданештській ЗОШ №2. Галерея висловів про мову дала зрозуміти всім про те, що кожен є частинкою українського народу.

            В рамках святкування Дня української писемності та мови була проведена літературна вікторина «У царстві мови», під керівництвом вчителя української мови Гушулей Р.В. Були задіяні учні 5-6 класів - кращі знавці української мови. Мандрували і в "царстві" казок, і прислів'їв, і загадок, і міфів, і різних літературних творів. Цікаві завдання від Тітоньки Сови зацікавили не тільки учнів, але і вчителів, які намагалися проходили всі "зупинки" разом з учнями.

Вчителька намагалася донести до учнів те, що треба любити мову, нести її через життя гордо, розвивати і вчити, передавати з покоління в покоління, спілкуватись нею постійно, тим самим показуючи оточенню своє шанобливе ставлення до неї.

 

 

 

Переглядів: 312 | Додав: Maria | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz