Йорданештська ЗОШ №2

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

11:57
Милосердя і доброта – два крила на яких тримається людство

Милосердя і доброта –  два крила на яких тримається людство

Милосердя і доброта – як два крила на яких тримається людство. А саме квітку  доброти  й милосердя постаралася посадити в серцях своїх учнів класний керівник 8-го класу  - Гушулей Родіка Василівна – вчителька Йорданештської ЗОШ №2 , проводячи відкриту виховну годину на тему «Доброту у серці збережи!» Вчителі методичного об'єднання класних керівників мали змогу бути присутніми на справжньому уроці життя, де говорилося й про духовний світ людини, й про моральні цінності життя, і про  най болючу тему сьогодення  - « сьогоднішні діти без батьків », а саме акцентувалося увага на той момент, що діти  у яких батьки за кордон  мають все – і гроші, і найкращі у світі машини, і найгарніший одяг, але самого головного, що їм треба на сьогоднішній момент – любов та пораду батьків не мають, і цей факт доводить до того, що з серця дитини починає виростати «квітка зла».               

Вчителька дала учням заздалегідь завдання шукати прислів'я про доброту й милосердя, притчі з Біблії та зробити презентації на цю тему, щоб діти і самі зрозуміли, що це таке доброта й милосердя й що потреба в них повсякчасна.

Вчителька пояснила учням ,  що якщо не зроблять сьогодні добру справу,  завтра, післязавтра,  то над їхніми серцями запанує зло і  - це доведе до плакучих дій – алкоголізму, наркоманії, бійок, і коли вони зрозуміють про свої вчинки буде пізно.

У висновку , зробивши «асоціативний кущ» , діти зрозуміли , що  недаремно говорять, що криниця без води – проста яма,  й людина без доброти  - сама тільки оболонка.

Опаіць Марія Іванівна

педагог-організатор та вчитель румунської мови

Йорданештської ЗОШ №2







Переглядів: 929 | Додав: Bojescu | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz