Йорданештська ЗОШ №2

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

19:55
Права людини починаються з прав дитини

Людина, яка знає свої права і поважає права інших людей, впевнено йде по життю. Давнє римське прислів'я говорить: "Там де право, там і захист". Тому є сенс знати закони, знати свої права. Знати, щоб захищатися. Щоб відчувати себе впевненіше, а значить, вільніше. Щоб знати свої права, але й не забувати про права інших. Щоб бути спокійними за своє майбутнє.

10 грудня кожного  року  святкується День прав дитини. У зв'язку з цією датою між учнями 5-6 класів Йорданештської ЗОШ №2  була організована  ділова гра на тему «Знаємо та реалізуємо свої права». Ініціатором та організатором заходу стали класні керівники Костинян Марія Іллівна та Банилян Лівія Іванівна.

За допомогою віршів, ілюстрованих казок та рольових ігор,  дітей було ознайомлено із взаємовідносинами особистості та оточуючого світу. Учнів поінформували про такі невід’ємні права юних громадян як право на життя, освіту, медичне обслуговування, піклування, вільне спілкування та вчителі ще дали зрозуміти їм, що окрім права учні мають  обов'язки : гарно вчитися, не запізнюватись на уроках, бути ввічливими, гарно поводитись під час уроків і на перервах, дотримуватись чистоти і порядку та ін.

       Учні в ігровій формі повторили права  дітей, записані в Конвенціїї ООН, усвідомили, що права людини починаються з прав дитини, розв’язували різні правові ситуації. Особливо сподобався дітям гра «Які умови необхідні для захисту прав дитини?», в якому вони наочно продемонстрували соціальні й емоційні зв’язки, що забезпечують необхідні умови для виживання та розвитку дитини.

Діткам були роздані листівки, на кожній з яких було написане певне право дитини. Зупинилися на кожному прикладі права та обговорили його з учнями, пояснюючи, що становить зміст даного права, а також, яким чином діти можуть його реалізувати. Після цього прозвучала інформація про Конвенцію про права дитини - міжнародний правовий документ, що присвячений широкому спектру прав дитини.
         Загалом, всі учасники заходу, як вчителі, так і учні, залишились задоволеними та отримали масу позитивних емоцій та вражень. Учні зробили висновок, що при реалізації своїх прав не можна порушувати права та інтереси інших.

Опаіць Марія Іванівна

педагог-організатор та вчитель румунської мови


Йорданештської ЗОШ №2


Переглядів: 452 | Додав: Bojescu | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz