Йорданештська ЗОШ №2

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

14:55
Свято 1 вересня

Перший дзвоник пролунав в Йорданештській ЗОШ №2

Знову вересень ступив на наш поріг,

Святкує свято вся наша країна,      

Своє майбутнє, зміну молоду                                                                               

Благословляє нині Україна!

       1 вересня... Свято... Ранок, травичка блищить, бо на неї ще граються краплинки чистенької роси. По цій чистенькій траві до школи крокують впевненими кроками наші учні, вчителі та батьки, сповнені радості і надії. Радісними кроками переступають прекрасний поріг школи і першокласники. Якщо у кожного батька, матері, бабусі, вчителя, старшокласника серденько стукає тривожно, бо думки з тими діточками які не мають змогу переступити поріг школи, але з надією, що і в їхній бік усміхнеться сонце, то першокласники з впевненими кроками переступають у "Країну знань" - невідома, сповнена сюрпризами та надій. Заходить малесенький хлопчик зранку на подвір'я школи, і дивимось, що щось йому не зрозуміло і питає матусю "Мамочко, а чому все так гарно і в синьо-жовтих кольорах ", а матуся каже:  "Синочку,  це символи нашої країни, і бачиш прапор, це його кольори, який  демонструє, що ми українці і Україна  - наша країна". Так приємно було, що матуся  з порога школи почала виховувати в своєму синочку  - громадянина.

         Наше урочиста лінійка була проведена у формі уроків - маленьких фрагментів уроків літератури, музики, етики,  християнської етики, Захисту Вітчизни на яких головною метою було доторкнутися до серцях усіх присутніх і лишити слід у них. Завдяки активній участі до підготування  свята учнівського самоврядування і вдалим задумом педагога-організатора свято вийшло неповторним.  Та молитва яка пролунала з вуст учениць 6,8 класів Мороз Анни - Марії  і Кирчу Марінели заставила багатьох сердець "таїти" і після тієї тиші, яка  була навкруги, думаємо, що наші слова були почутими і Бог зглянеться над усіма тими "пораненими" сердечками, які плачуть від горя.          Символом свята були синьо-жовті стрічки ,  зроблені трудящими руками наших учениць, які отримали всі  - і учні, і вчителі, і гості,  та білі голуби якими було прикрашено подвір'я школи. Скільки трудились рученята наших учнів ,  які входять до учнівського самоврядування, щоб все було гарно і кожен усвідомив, що головне  - це "МИР" .

         Першокласники теж подарували нам неймовірно гарний  урок - це їхній перший урок, який   вразив усіх. "Семеро лілій та дві троянди"  - це наша наймолодша "гілочка" з дерева, що називається  "шкільна родина". Ці "квіточки"  представивши  танець віночків,   продемонстрували, що вони є справжніми   громадянами своєї країни, і вони  - це її майбутнє,  бо віночки  - це символ єдності та краси.                                                                         

         Гостями свята були колишній директор школи - Білецький І.І., Микола Шапка - головний редактор газети "Новий день" та Маріана Савюк - секретар сільської ради ,  які завжди усім серцем з нами та радіють усім нашим успіхам.

         Всі присутні на святі долучилися до акції "Допоможи пораненому солдату". Кожна копійка дорога, бо для нас то мало, а комусь може врятувати життя...

Хай добре нам весь час живеться
Без горя, смутку та біди,
А галаслива хай малеча
Приносить радість нам завжди!

Опаіць Марія Іванівна

вчитель румунської мови, голова ПК та педагог-організатор

 

 

 

Переглядів: 431 | Додав: Maria | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz