Йорданештська ЗОШ №2

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

14:42
Тиждень педмайстерності в школі

Тиждень педмайстерності  в Йорданештській ЗОШ №2

                                                                              "Немає нічого, що не дола­лось би працею".        

         Саме ці слова були як промені, які пройшли через всі відкриті уроки та заходи тижня педмайстерності в школі, який відзначився різномаїттям тем, використанням інноваційних освітніх технологій, відкритих сердець, щирих посмішок та радості.

         З 22 по 26 лютого вчителі, які атестуються - Шапка О.І. та Божеску Г.А. -  мали змогу поділитися зернинками своєї майстерності, чим довели, що на високому рівні володіють інноваційними освітніми методиками і технологіями.

         Вчителька початкових класів Шапка О.І. провела всіх в царстві математики, провівши урок-подорож. Учні мали змогу побувати на різних планетах, але була поставлена умова, що вони впораються із запропонованими завданнями, а якщо ні, то можуть лишитися на одній із планет. Учні впорались на відмінно, а вчителька через різні методи роботи змогла довести своє вміння згуртувати колектив учнів та зацікавити їх.

         На другий день була проведений літературний ранок "Юні читайлики", метою якого було формування в учнів читацьких потреб. Третьокласники занурившись в таємниці Країни Читання постарались їх розкрити, тим самим довівши, що вони з царицею є друзями.

         А в середу, третьокласники запросили всіх - і вчителів, і батьків, і бабусь, і друзів на посиденьки, довівши, що вони є великими цінителями народних традицій. В ролі господинь були сама вчителька та молода студентка педагогічного коледжу, яка проходить практику в даному класі. Як було сказано директором в кінці, що такі посиденьки можуть організувати лише справжні господині, а вчительки такими і є.

         Секретами зі своєї педагогічної скриньки поділився і вчитель трудового навчання - Божеску Г.А., якого ми називаємо "вчителем з золотими руками". Мали змогу відвідати урок - дослідження, який відкрив різні таємниці з Царства електрики.

         Ще учні мали змогу отримати майстер-клас з різблення по дереву.

У нього в руках був малесенький сучасний ножик, і він «чаклував» над якимось дзеркальцем з підставкою. Робота була вже в стадії завершення, лишились якісь останні штрихи, але краса неймовірна – навкруги дзеркальця оригінальний орнамент.

         Учні  ввічливо попросився до вчителя в помічники, і він сказав, що для того, щоб займатися різьбленням по дереву треба або мати дар від Бога, або дуже-дуже  велике бажання навчитися цієї техніки, і не відмовив дітям.  Під його вдалим керівництвом у них виходили дуже гарні узори. Його вихованці попросили розповісти  про історію цього мистецтва, у кого навчився сам, про його досягнення у цьому напрямку.

            Після розказаного всі зрозуміли, що він — учитель за покликанням; його не можна уявити собі ніким іншим як учителем. Викладання стало його життям, його поживою; воно нероздільно зв'язане з ним. І не дивно, що вчительська справа стала у нього вільним мистецтвом.  Як він знаходить своє щастя в навчанні, так можна вважати щасливими тих, хто в нього вчаться.

В.Сухомлинський сказав, що робота вчителя-це творчість. Від так покликання педагога є розвиток творчих можливостей, здібностей дитини, виховання в неї потягу до нового.

Подякуємо долі, що вона подарувала нам таких добрих, розумних, світлих, завжди з відкритими серцями вчителів в яких є, що вчити і які завжди готові посіяти зернятко їхніх знань на наше чисте поле.

 

Переглядів: 822 | Додав: Maria | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz